Vegansk broccolisoppa med cashewnötsbas!
/Dags för mer eko fattigmat! đ° Denna lyxiga veganska broccolisoppa med cashewnötter som grĂ€ddig bas kostar ca 7 kr/portion och mĂ€ttar riktigt bra. Detta Ă€r mina barns favoritrĂ€tt! đ Den tar ca 15 minuter att tillaga och Ă€r hur god som helst! Passa pĂ„ att göra mycket pĂ„ en gĂ„ng och fyll kyl och frys med matlĂ„dor. đ
DU BEHĂVER: (ca 8 portioner)
âą Eko fryst broccoli, 800 g
⹠Eko cashewnötter, 3 dl
⹠Eko gul lök, 2 st
⹠Eko vitlök, 3-4 klyftor
âą Eko olivolja, 1 dl
âą 1,5 l vatten
⹠Eko buljong, mÀngd enligt förpackning
⹠Eko örtsalt
âą Eko peppar
GĂR SĂ
HĂR:
1. Mixa allt vatten med cashewnötterna slÀtt.
2. Hacka lök och vitlök grovt.
3. FrÀs lök och vitlök i olja tillsammans med buljongtÀrningar/buljongpulver i en stor kastrull.
4. HÀll i broccoli och rör om.
5. HÀll i cashewmjölken, örtsalt och peppar.
6. Koka upp ca 5 min.
7. StÀll av kastrullen och mixa soppan slÀt.
8. Klart! âš