Drömmig hemmagjord vegansk glass (utan tillsatt socker!)
/Ni MĂ STE testa denna glass. đ±đ Jag har fĂ„tt en miljon DM med förfrĂ„gningar om recept efter storyn pĂ„ Instagram (@ekotipset) pĂ„ hur jag gjorde den och jag förstĂ„r det! För detta Ă€r faktiskt helt SJUKT! Jag körde pĂ„ kĂ€nsla och hade ingen aning om det skulle bli flipp eller flopp men den blev perfektion. đ
SÄ hÀr kommer receptet pÄ vÀrldens godaste glass, som Àr 100% ekologisk, vegansk och utan tillsatt socker!
DU BEHĂVER:
Till glassen:
⹠Eko kokosmjölk, 400 ml
⹠Eko cashewnötter, 1 dl
âą Eko kakao, 1/2 dl
âą Eko dadlar, 10 st
âą Eko vaniljpulver, 1 tsk
⹠Glassformar, 4-6 st (jag anvÀnde glassformar i silikon frÄn Panduro, verkar vara slut för tillfÀllet online men kanske finns i fysisk butik?)
Till chokladdopp: (blir massa över till chokladpraliner đ«)
âą Eko dadlar, 7 st
⹠Eko kakaosmör, 250g (hÀlften rÀcker om du bara gör ett chokladdopp)
âą Eko kakao, 1 dl
âą Eko kardemumma (kan bytas till vaniljpulver), 2 tsk
âą Eko kokosolja, 1 msk
Topping:
⹠Hackade cashewnötter
âą Quinoapuffar
GĂR SĂ HĂR:
1. Mixa alla glassingredienser och hÀll ner i glassformarna.
2. StÀll i frysen 6-8 timmar.
3. SmÀlt kakaosmöret i vattenbad samtidigt som du mixar dadlarna till chokladdoppet och kokosoljan sÄ slÀtt det gÄr.
4. StÀll fram tvÄ koppar dÀr du hÀller upp kakaosmöret, lika mycket i varje kopp.
5. HÀll ner kakao i ena koppen för mörk choklad och kardemumma eller vaniljpulver i den andra för vit choklad.
6. Mixa med stavmixer i kopparna för att fÄ dadlarna sÄ utblandade med chokladen som möjligt.
7. Ta fram glassen och gör chokladdoppen genom att snabbt doppa glassen i kopparna.
8. Doppa sedan snabbt ner glassen i fat med nötkross/quinoapuffar och strössla pÄ innan chokladen stelnar. Doppa flera lager om du har lust!
9. Klart! đ«
För mig som gjorde 4 glassar blev det glass över som jag la i en mindre matlĂ„da i frysen. Den smĂ€lta chokladen + topping hĂ€llde jag i en iskubsform vilket blev massa ljuvliga chokladpraliner. đ€€
För den som har svĂ„rt för kokos i glass kan jag sĂ€ga att kokossmaken inte Ă€r sĂ€rskilt pĂ„trĂ€ngande. Den Ă€r mer grĂ€ddig! đŠ
PS. För den som vill se hela storyn pĂ„ hur jag steg för steg gjorde sĂ„ finns den fastnĂ„lad i mina âhöjdpunkterâ pĂ„ Instagram i profilen đ www.instagram.com/ekotipset
Fick du mersmak av denna glas mÄste du Àven prova göra vegansk cookie dough-glass pÄ denna bas!