Nyttiga bärremmar med smak av hallon och lakrits!
ISTÄLLET FÖR HALLONLAKRITSSKALLAR 💀💕
Okej, de här nyttiga ekologiska bärremmarna med hallon- och lakritssmak smakar inte exakt som hallonlakritsskallar men de är ändå extremt goda! 😱😍 Och de kan ätas som mellanmål fast de smakar GODIS. 😋 De är väldigt enkla att göra men behöver lite tid för torkningen i ugnen. ⏲
DU BEHÖVER:
• Eko frysta hallon, 250 gram
• Eko urkärnade färska dadlar, 17 st
• Eko lakritspulver, 1 msk
• Eko kokosolja, 1,5 msk
GÖR SÅ HÄR:
1. Tina hallon och sila bort ev vätska. (Jag tinade inte ordentligt därför tog det längre tid än nödvändigt i ugnen).
2. Sätt ugnen på 70 grader, gärna varmluft.
3. Mixa hallon, dadlar och 1 msk kokosolja. (Spara resterande kokosolja till senare.)
4. Smörj ett Svanenmärkt bakplåtspapper med lite kokosolja och lägg på en plåt.
5. Häll hallonsmeten på bakplåtspappret och bre ut.
6. Ställ in plåten i ugnen i 15 minuter. Öppna sedan luckan för att släppa ut fukt och sänk temperaturen till 50 grader.
7. Låt ugnsluckan stå på glänt genom att sätta en sked i öppningen för att släppa ut fukt tills hallonlädret blir helt torrt. Det kan ta ca 5-8 h. (Jag testade istället öppna luckan en gång i timmen och släppa ut luft men det torkade inte för mig förrän jag la skeden vid öppningen)
8. Klipp lädret i remmar och rulla ihop.
9. Lägg rullarna i en burk med 1 msk lakritspulver i botten som fastnar i botten av rullarna. 🤤
10. Klart! ✨
Förvara remmarna i tätslutande burk i kylskåp. 💕