Jordgubbar doppade i hemgjord vegansk choklad (med dadlar som sötning!)
Idag inviger jag 1 juni med SVENSKA ekologiska jordgubbar! Eftersom jag blivit smått besatt av att doppa goda grejer i hemgjord choklad så fick såklart även jordgubbarna sig ett dopp.
Chokladen som går supersnabbt att göra är utan tillsatt socker, vegansk och ekologisk. Jag köper kakaosmör från Mathem (som även har de svenska ekologiska jordgubbarna). Kakaosmör kanske kan tänkas lite dyrt, men det är inte så mycket som behövs. Överbliven choklad (det kommer bli över) kan man spara och smälta på nytt igen. Förslagsvis kan man göra denna populära vegoglass och doppa i chokladen. Kakaosmör har väldigt lång hållbarhet! Den kan även användas i hudvård, exempelvis för att göra eget Body Butter Fluff.
DU BEHÖVER:
• Ekologiska jordgubbar 250 g
För choklad;
• Ekologiskt kakaosmör, 60 g
• Ekologiska dadlar, 4 st
• Ekologiskt vaniljpulver, 1/2 tsk
• Ekologisk kakao, 3 msk
För topping:
• Ekologiska kakaonibs, 2 msk
• Mandlar, 2 msk
GÖR SÅ HÄR:
Skölj jordgubbarna och låt torka (eller torka med kökshandduk).
Smält kakaosmöret över vattenbad
Häll kakaosmöret i en kopp eller liknande och häll i urkärnade dadlar, vaniljpulver och kakao.
Mixa slätt med stavmixer.
Doppa jordgubbarna i chokladen och sedan i eventuell topping. Lägg på fat och låt stelna, snabbast går det i frysen (några minuter räcker).
Klart!