Nyttiga chokladbollar med quinoa (veganska utan tillsatt socker)
Idag är det Matlådans Dag! Och fredag! Vad passar då bättre än att preppa matlådorna fulla med EXTREMT goda (och nyttiga!) quinoabolllar till fredagsmys + mellanmål till helgen?
Jag kan inte tänka mig att någon inte skulle kunna tycka om dessa! Passar både stora och små. Tänk en blandning av rischoklad och kokosbollar. Hur goda som helst!! De smakar inte ett dugg nyttigt fastän de faktiskt är det. De är dessutom veganska.
DU BEHÖVER: (för ca 35 bollar i medelstorlek)
• 4 dl eko puffad quinoa (kan bytas till halva mängden havregryn)
• 20 urkärnade mjuka eko dadlar
• 4 msk eko kokosolja (neutral el med smak)
• 2 msk eko kakao
• 150 gram eko mandlar
• 2 tsk eko chiafrön
• 1 tsk eko vaniljpulver
• Ev. eko kokosflingor/quinoapuffar att rulla i
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa allt utom quinoan och kokosflingor.
2. Blanda i quinoapuffar och rulla till bollar.
3. Rulla bollarna i kokos eller quinoapuffar om du vill, eller gör som jag - rulla hälften av bollarna i kokos och hälften i quinoapuffar.
4. Klart! Ät direkt eller kyl ner en stund om du har tålamod.
Quinoabollarna förvaras i matlåda i kylskåp och är perfekta att ta fram när man är sugen på något sött. Riktigt lyxigt att ta med på utflykter eller ät till kaffet!
Om man vill kan man ju faktiskt stanna redan här! För en slags nyttigare variant av Nutella.