Hemgjord vegansk cookie dough-glass!
Jag ÄLSKAR cookie dough-glass och ville prova göra en vegansk variant utan tillsatt socker. Och det blev så GRYMT bra!! 🤤😍 Jag använde mitt ”drömmigaste vegoglassen”-recept (dubbel dos) och blandade i små sötsalta cookie dough-bitar. SUCCÉ!!! Snälla prova detta!! 🙏
DU BEHÖVER: (ca 8 portioner)
Till glassen:
• Eko kokosmjölk, 800 ml
• Eko cashewnötter, 2 dl
• Eko kakao, 1 dl
• Eko färska urkärnade dadlar, 20 st
• Eko vaniljpulver, 2 tsk
Till cookie dough:
• Eko cashewnötter, 1,5
• Eko färska urkärnande dadlar, 10 st
• Eko vaniljpulver, 1 tsk
• Eko kokosolja, 1 tsk
• Salt, 2 krm
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa alla ingredienser till glassen slätt. Häll upp i glassform, exempelvis i matlåda.
2. Frys in glassen ca en timme. Under den tiden gör du cookie doughen:
3. Mixa alla ingredienser till cookie dough och forma små bollar.
4. Ta ut glassen ur frysen, rör om och blanda i bollarna. Spara några till topping.
5. Rör om ytterligare en gång efter ca 2 timmar. Toppa med de sista cookie dough-bollarna och fortsätt sedan ev. frysa in till önskad konsistens.
6. Klart! ✨
Kolla mina höjdpunkter på Instagram om ni vill se hur det gick till! 🎥 (Där har jag bara halva mängden cookie doug men det blev lite snålt, därav dubbel mängd i receptet. 😋)